I-Inspire

Wilt u kennismaken met i-Inspire*?


Telefoon: 015 8875 550
E-mail: info@i-inspire.nl


Ik wil meer weten over:Voorspellen studiesucces

Met behulp van big data (machine learning) wordt een model ontwikkeld dat voorspellingen doet over studiesucces (kans op slagen, studievertraging en-uitval)

Voorspellen studiesucces

Gedragingen voorspellen

Samen met Totta data lab werken wij aan een pilot waarmee we langstudeerders en vervroegde uitvallers kunnen voorspellen. Op basis van de beschikbare data van de hogeschool krijgen we door middel van Machine Learning inzicht in potentiële langstudeerders en vervroegde uitvallers. Machine learning, gecombineerd met een steeds grotere beschikbaarheid van big data, maken het mogelijk om deze gedragingen te voorspellen.

 

Zelflerende modellen

De adaptieve modellen die wij gebruiken zijn zelflerend. Dit betekent dat ze de uitkomsten van het model direct meenemen in het optimaliseren van het algoritme en op die manier steeds nauwkeuriger worden in het voorspellen.

 

Minder studievertraging

Inzicht in potentiële langstudeerders en vervroegde uitvallers helpt de hogeschool gerichte maatregelen te nemen en ondersteuning te bieden. Hierdoor stijgt het rendement van de opleiding en kan de hogeschool de student helpen zo min mogelijk studievertraging op te lopen.