I-Inspire

Wilt u kennismaken met i-Inspire*?


Telefoon: 015 8875 550
E-mail: info@i-inspire.nl


Ik wil meer weten over:Big Data Innovatiehub

Big Data Innovatiehub

De Big Data Innovatiehub is ontstaan als fieldlab in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Ondertussen is de hub een zelfstandige stichting zonder winstoogmerk.

In iedere organisatie wordt data gegenereerd. Maar wat doe je daar mee? Hoe creëer je waarde uit data? Door slimme combinaties van data krijg je zicht op kansen en verbetermogelijkheden van processen en producten.

De stichting Big Data Innovatiehub is een verbindingsknooppunt tussen vraag- en aanbod van big data vraagstukken. De stichting heeft de missie om de toepassing en het gebruik van (big) data analyse te stimuleren. De hub is objectief, onafhankelijk, en heeft geen winstoogmerk maar wel een groot expertisenetwerk. De Big Data Innovatiehub is een netwerkorganisatie bestaande uit dataspecialisten die werken bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven.

 

Kwartiermakersrol

i-Inspire* heeft de kwartiermakersrol vervuld in het opzetten en door laten groeien van de Big Data Innovatiehub. Zowel het opzetten, inrichten en operationaliseren van de organisatie als het netwerk bestaande uit experts, bedrijven, onderwijsinstellingen, docenten en gebruikers.

Ook het ontwikkelen van een dienstenportfolio behoorde tot de taken en eindresultaten van i-Inspire.

 

Hier vindt u meer informatie over de Big Data Innovatiehub